BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, 16 December 2011

orang-orang sekarang~

Dah lama rasanya kita ta update blog kan. . *ayat baik :P
sebenarnya nak cerita ni, ,yang aku telah pun menamatkan kertas Peperiksaan Sijil Tinggi Penilaian Menengah. .
alhamdulilah sangat2 sebab semuanye berjalan dengan lancar,dan sekarang aku hanya bertawakal dengan semua jawapan yang aku bagi. .harap2 lulus. .aminnn~ :)

Ok! sebenarnya bukan tu nak cerita,tu intro jek. .gemapk tak! gempak ta! *wink2 =='
sebenarnya aku jenis yang suka sangat STALK orang.aku suka perhatikan sikap manusia disekeliling aku.
terutama di FACEBOOK. .even ak tak kenal someone dalam FB tu,dari segi dia ber-coment,update status,aku da boleh baca jenis org tu macam mana.ak bukan ahli nujum,aku just baca sikap seseorang tu,dan aku tak menghuraikan bila aku da baca sikap seseorang tu.sebab kata orang 'jangan menilai dari segi luaran' . :)


Gosip Girl ! *jangan amalkan ok. :)


Tapi kalau ada status yang menghina orang lain, ,memperlekehkan orang, ,atau sewaktu dengan nye, ,korang kena fikir dulu sebelum meluahkan dekat FB tu. .you know,benda tu mcm ta sepatutnye buat dekat public. .ok! ak sedar apa yang aku ckp ni dan aku admit lar dulu pun aku macam tu,dan sekarang aku belajar dari kesilapan tu. .

Lagi satu, ,aku terbaca satu blog. .memang ta patot lar orang yang buat blog tu kot.dia stalk fb orang then amek picture orang, ,then letak dekat blog dia,lepas tu mengutuk picture orang2 tu. .you know, ,benda tu mengaibkan. .memang tak dapat nafikan,pictures yang di ambil tu,agk teruk sesetengahnya. .tapi cara orang si stalker mngutuk gambar dorang memang tak patut. .ok! aku tak nak tnjuk blog orang tu. .tapi nak korang fikir juga lar kebaikkan dan keburukkan kalau mengutuk orang yang tak ada buat salah dengan kita. .

Aku pun tau,yang aku ni ta patut nak cakap pasal orang,sebab aku pun bukan baik sangat,dan kadang2 aku ada cakap pasal orang. .tapi aku belajar dari silap aku. .aku cuba untuk ubah apa yang tak betul pada aku, .
senang cakap MUHASABAH DIRI lar. . :)


lelaki dan perempuan mana yang kuat bergosip ek? --'


p/s : lihat kesalahan diri sendiri dan banding kan dengan kesalahan orang lain.kemudian korang sendiri nilai diri korang. . :)

Monday, 5 December 2011

antara SAHABAT dan KAWAN BAIK :)



KAWAN ! ! bila bercerita tentang kawan semua orang mesti ada mcam2 cerita. .tak terkecuali dengan aku.aku sendiri ada bermacam2 masalah dengan kawan2.tak kira kawan baik,kawan biasa atau pun kawan sekelas.kalau da namanya kawan,memang boleh dikatakan adalah orang yang rapat dengan kita.

Kalau nak cerita masalah aku dengan kawan ni memang pelbagai.tapi kebanyakkan nya cuma salah faham.biasa lar kan,kalau ta ada masalah dengan kawan2 kita,kita tak akan nampak kelemahan dan kekukarangan dia dan kita tak akan kenal perangai dia sebenar.kadang2 ada kawan talam dua muka,kawan ta jujur,kawan yang suka membohong mencuri.,semua tu lumrah kot.sebab bila kita berkawan memang benda tu semua akan kita lalui.

Aku pula, ,memang terlalu ramai kawan baik,.bagi aku semua kawan2 aku adalah yang terbaik.walaupun kami kadang2 ada sikit salah faham, ,tapi kitorg still boleh berkawan.bagi aku, ,isu tentang kawan pula sangat sensitif.sebab aku sayangkan semua KAWAN-KAWAN aku.. :')



SAHABAT! ! aku hanya ada seorang sahabat. .sahabat aku ni,selalu jaga makan minum aku,jaga sakit aku, ,dan selalu tolong aku bila aku dalam kesusahan. .sdan dia adalah sahabat yang sangat, , ,sangat, , ,sangat rapat dengan aku.dia hari2 dengan aku. .hari2 jaga kan aku dengan baik.dan menjaga keselamatan aku.dia adalah SAHABAT dunia akhirat aku. .aku terlalu SAYANG DIA! :')


ni SAHABAT saya  a.k.a MAMA saya
'datin' Maryam :)


Aku tak pernah memilih dalam berkawan.asalkan jujur,baik dengan aku,itu semua da memadai bagi aku.i know,people are not perfect.but we refer to choose someone to being our friends and that can make them be perfect. :)







Aizat - Sahabat :D


p/s : best friend is a friend who is always there with us no matter what happend and no matter who we are. . 


Sunday, 4 December 2011

K-POP fever ! ! ! !

평화 maksudnya SELAMAT SEJAHTERA (google translate je) :p

boleh dikatakan abad ini memang ramai yang gila k-pop !
aku pun mula terjebak dengan k-pop pada awal 2010.itupun anak sedara aku yang kenalkan aku dengan k-pop ni. .seriously, ,mula-mula aku macam menganjing juga anak sedara aku tu, ,
mula-mula aku ingat nak blutooth lagu inggeris dari phone dia.then aku tertngok satu folder 'lagu korea' ok! banyak giler lagu korea. .aku pun berkata kepadanya :

Aku : kw ni apa lar dengar lagu korea, ,kau faham ke apa dia    nyanyi kan
Adik Sedara : kw ni jakun lar,ta tau ke lagu korea tengah hot sekarang
Aku: yeke, ,asal minat sangat. .ntah pape jek


lepas tu, ,adik sedara aku pun tunjuk kan satu video korea. .ni first video korea yang pernah aku tengok. .
OK! aku terpegun giler dengan kecantikkan dorang, ,kecomelan, ,cara dorang menari. .SERIUS! aku pun mula minat. .


SNSD - Gee

dan sejak tu, ,bila aku jumpa anak sedara aku,mesti aku akn blutooth lagu2 latest korea,ataupun video. .
tapi paling aku minat kumpulan 4MINUTE. .huhu~
kalau group lelaki aku minat BEAST. . hehe~

 4 MINUTE. .commmeeeelllll gilerrrr~ -__-


BEAST cuteeee habisss~ -__-

tapi aku bukan lar 'fanatik', ,aku cuma minat layan time2 bosan.
memang aku dengar macam2 cerita tentang k-pop ni. .
ada yang fanatik sangat, ,simpan segala barang2 berkenaan dengan k-pop, ada jugak yang terikut gaya orang2 korea, ,ada yang sanggup belajar bahasa korea ,boleh hafal lagunya dalam bahasa korea,tarian dalam nyanyian mereka pun ada yang boleh hafal. .OK! aku kagummm~ 

dan di mana2 ada sahaja cerita tentang korea.
sampaikan rasa artis malaysia ni da ta wujud, ,kesiannn~ =='
bukan sahaja lagu, ,filem2 korea pun jadi kegilaan remaja sekarang.

dan itu semua terpulang pada individu untuk meminati sesuatu
 tapi jangan lar terlalu fanatik ye. :P


p/s : semua orang cita rasa lain-lain, ,apa yang aku post ni ta ada kene mengena dengan siapa2 just ceritakan pengalaman aku sejak kenal tentang k-pop. . :)



Thursday, 1 December 2011

kesukaan ku~ :)

i just wanna share something yang aku suka sangat. .hee~
sememangnya aku sangat suka ambil gambar. .dan aku fotogenik. .yeke? ?
ni gambar2 aku na show dekat korang yang aku rasa terbaik yang pernah aku ambek. .
ahaksss~ (jangan perasan) :P


Lokasi : Pantai Punggur
Pakaian : tajaan sendiri



Lokasi : Tanjung Labuh
Pakaian : tajaan sendiri


Lokasi : Pura Kencana
Pakaian : tajaan sendiri


Lokasi : Tasik Y
Pakaian : tajaan sendiri


Lokasi : Tasik Y
Pakaian : tajaan sendiri


p/s : semua adalah gambar yang lama. .dan sorry kenapa aku tak pakai tudung, ,ni just koleksi yang aku paling suka. .thanks for photographer. . :)




this is the most fevret song. . .
Marry You-Bruno Mars :D

ooohhh~ budak sentap. . :P

ok! aku nak mulakan cerita dengan seorang hamba allah ni. .
aku bukan nak mengutuk dia atau nak memburukkan dia
just luahkan apa yang aku rasa
harap2 jangan ada sape2 SENTAP OK! takut nyah. .auuwww~

kawan aku ni,seorang yang sangat sentap dan cemburu dengan aku.OK! kawan aku lelaki. *wink :P
aku tak tau apa masalah dia,aku ni jenis yang ramai kawan kan. .katenye~
so, ,biasa lar,semua orang aku bercampur.tapi KAWAN aku ni sangat lar cemburu pas tu suka ckp tak guna otak bila dia cemburu aku lepak2 dengan member2 aku.seolah2 na mengokong aku

wahai cik abg! kita bukan couple dan awk tu bukan husband i. .so mind ur bisnes lar syg. .muahaha! :P
seriously,,sometimes agk messy jgk perangai dia tu. .euwww~
kesian kan, ,lelaki pun cepat sentap. .kalau perempuan tak pe jgk. .da sememang nye cepat sentap. . ahaksss~ (ketawa gediks) ^^V

walau apa pun aku tetap sabar lar dengan perangai kau tu KAWAN. .
sebab da kau macam tu kan. .nak wat cenggane! YE DOK! oppsss~ asal keluar longhat ni. . :P



OK! INI MUKA-MUKA SENTAP AKU. .COMEL TA? COMEL TA? *MOTIF =.='

p/s : sensungguhnya setiap manusia berbeza perangai,gaya,cara dan sewaktu dengannya..jgn ada yang sentap pulak. . peace (Y) muaaahhh~ :3