BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, 11 April 2012

masalah lagiii~

ASSALAMMUALAIKUM~
Kepada pembaca blog aku ni,aku nak ucapkan terima kasih la sebab sudi nak baca cerita karut marut aku ni. HEHE~ Actually blog aku buat ni macam luahan segala masalah aku,cerita2 yang aku alami,sejarah dalam hidup dan macam2 lagi.Aku akan cerita dalam ni. Tak semua lar aku cerita,sometimes ada masalah yang kita tak boleh nak share dengan orang kan.Tapi..,,tu lar. Memang aku jenis suka bercerita, nak wat cenggane ! :P

Back to our bisnes,,MASALAH! PROBLEM! Merata-rata disekitar hidup aku ni.Ta lepas daripada masalah,itu adalah kenyataan. Bukan aku na merungut atau mengeluh dengan ujian yang Allah beri,tapi aku rasa masalah ni macam cabaran dalam hidup kita. Cabaran yang semakin lama,semakin buatkan kita matang . Tapi aku suka kan adventure. Memang aku sangat lemah semangat,tapi aku sangat kuat untuk hadapi semua masalah yang datang. *hakikatnye akan menangis jika keseorangan :P

Masalah yang orang selalu hadapi adalah MASALAH DUIT ! Wang ,, Duit.. Maksud yang sama,benda yang sama,ejaan je lain.. weee~ X_x
Ok! memang semua orang dalam dunia ni,sangat2 memerlukan duit. Sampai rasa duit tu kepentingan dalam hidup,ta ada duit tak boleh hidup . Betul ke? Sounds like,kita ni jadi hamba duit,mangsa duit.. You know,duit boleh beli everything,even things,food,clothes,and sometimes we can buy human. Manusia pun boleh dibeli,kira macam pemerdagangan orang,eksploitasi wanita,kanak2 dan lain2. Maksud toilet pun bayar beb ! Apa seyhh~ huhuhu
Thats why,kebanyakkan orang yang berpendapatan rendah sentiasa mengalami kehidupan yang rumit.Dan kadang2 orang jadi gila sebab tak ada duit,orang jadi kejam sebab nak dapatkan duit. Disebabkan duit jugak orang ta fikir pasal masalah yang datang. Even aku sendiri,duit sentiasa lari.Aku ta tau la sama ada duit tu tak suka dengan aku ke,duit tu benci ke,,tapi tak patut la kan. Sebab perbelanjaan aku setiap hari memang ta mencukupi.Padahal aku ta ada tanggung sape2,aku ta ada na bayar hutang. Tapi duit tu susah nak cukup dengan aku. Itu masalah ORANG BOROS! OK! Aku sedar~ =,=
So berpada-pada lar ye kita dengan DUIT. Masalah mudah timbul dengan duit walaupun setakat 20 sen. Dan berjimat-jimat lar... *mengingatkan diri sendiri hee~

Masalah kedua ada PERHUBUNGAN SESAMA MANUSIA. Bermaksud,gaduh,bermasam muka,tak bertegur,marah dan perasaan2 seumpamanye terhadap kawan2,keluarga,boyfriend/girlfriend atau orang sekeliling. Manusia,,mudah ada sikap negatif. Perkara tu normal sebab manusia bermacam2 perasaan.Kadang2 terlanggar bahu sikit pun boleh buat gaduh,gurau secara halus pun boleh buat gaduh,bercakap demi nasihat pun boleh ada yang salah faham..Benda tu semua hasutan negatif terhadap apa yang orang bicarakan dengan kita.Bagi aku,masalah yang serius bila aku ada masalah dengan kawan2 aku.Masalah tu memang aku pandang serius sangat2 tapi dalam masa yang sama aku ta tau na setelkan macam mana.Sampai kadang2 aku tension sendiri kalau dapat kawan yang ta reti nak memahami.Lagi masalah dengan famly atau parents.Itu masalah lagi complicated sesangat.Kita tak boleh lepas dari semua tu kan.Pasti ada je benda yang akan jadi.

Friday, 6 April 2012

BIRTHDAY GIRL terkena!



Assalammualaikum~
salam sejahtera dan salam 1 Malaysia !
:)
Macam da lama sangat aku ta update cerita dekat blog ni.
Lately sangat2 busy dengan kerja,kawan-kawan,boyfriend and so on la.
Dan banyak cerita telah terkumpul sepanjang aku ta ada update cerita dekat blog.
Banyak sangat sampai aku ta tau na cerita yang mana satu dulu.Hehe~

Bulan MARCH! bulan yang penuh cabaran bagi aku. Dengan macam2 masalah yang datang,dengan kejutan dan lain2 lar. :P
16 MARCH birthday aku kan. Hari yang aku nanti2. Ternyata hari yang sangat memberi kesan dalam diri aku.
 Ok! Aku rasa tahun ni,birthday aku yang paling aku ingat sampai bila2. HEHE~ Seriously..banyak sangat kejutan dan banyak sangat sakit hati yang aku rasa. Boyfie aku sangat bijak untuk mengatur strategi mengenakan aku. HAHA! 





muka excited depan cake ! *gambar hiasan


First strategi dia,dia tipu aku yang dia katakan dia kena bekerja di SELANGOR selama seminggu. Dari 12 MARCH sampai 18 MARCH. Aku mula2 macam nak merajuk lar,sebab aku mengharap sangat dia ada time birthday aku. Sebab dia orang yg penting dlm hidup aku. Tapi aku tahan,sb aku fikir dia kena kerjakan,so...its ok la kan,,nak buat mcm mana.

12 MARCH (ISNIN)  hari yg sgt mencurigakan aku. Dia sangat2 lain,ta call aku mcm selalu,mesej aku pun jarang. Then aku geram,mlmnye aku call dia. Aku dpt tau dia pergi karaoke dgn kawan2 dia dan tak bagitau aku. Aku tunggu dia mesej mcm org bodoh,dia seronok2 pergi karaoke tak bagitau. Aku sangat2 marah sampai terpaksa membabitkan kawan dia si EJON. Sorry Ejon! HEE~  Aku sangat marah,call pulak ta dapat masa tu. Nak menangis aku,aku da fikir bukan2. Malam sikit baru dia call aku. Lega sikit,tapi saki baki marah tu still ada lagi. Tapi dia berjaya memujuk aku. Huhu~ 

Second day,13 MARCH (SELASA). Terbongkar segala rahsia. HAHA!  Yang ni sangat2 buat aku marah dan dalam masa yang sama sangat kelakar. HEHE~  What so suprise aku terjumpa dia di restoran MEGA SEAFOOD area Bukit Pasir tanpa sengaja. Mula2,bapa ku ajak pergi makan satay dekat kedai pkcik,tapi kedainye tutup. Dan bapa ku pun ajak pergi restoran mega tu. Actually,bapa ku suka makan dekat restoran tu,dan restoran tu dekat2 juga dgn rumah boyfie ku. Ktorang pun pernah makan dekat situ sama2. Nak pendekkan cerita,aku ternampak dari jauh kereta ALZA JNL 39** ! (sebenarnya dia ta pergi kerja dekat selangor pun)  Dan..,fuhh~ aku turun dari kereta,bapa ku parking kereta betul2 sebelah kereta dia. Aku pergi tempat dia,,dan~ SUPRISE! Dia terkejut sangat2 dan boleh cakap 'alamak terkantoi pulak!' 
Aku dah nak ketawa masa tu,tapi control sb nak marah dia,sampai hati tipu aku. Nasib baik masa dia pergi makan tu dengan family dia,aku pula dgn bapa ku dan mama ku. Mama ku kenal sgt dgn boyfie aku ni. Then boyfie aku salam parents aku,aku pun salam parents and adik2 dia. Parents aku pun jumpa parents si boyfie aku ni. Ok! part ni aku suka,kira parents ktorang da kenal,walaupun ta kenal sangat. Hehehe~ Si boyfie aku ni pulak,da tau aku marah,dia belanja parents aku mkn sekali. Kira dia bayar 2 table. Mama ku pun senyum je,ta ckp apa. Hehe~ tengah aku marah2 tu,tiba2 aku rasa hilang rindu pulak. Hehe~ Tapi still merajuk beb! HAHA! :p

Esoknya ktorang lepak mcm biasa.. Walaupun aku masih mcm nak marah,tapi tak pe lar,ada sebab kenapa dia na tipu aku. Kira dia nak buat suprise untuk aku tapi tak menjadi kan.. Its ok syg!  I STILL LOVE YOU!  hee~
Malam birthday aku,ktorang pergi tengok wayang. Tepat pukul 12 dia nyanyikan lagu birthday utk aku masa dalam kereta. HAHA! malu sangat dan sgt2 terharu seyh.. hee~




suka sangat CUPCAKES ! ! *gambar hiasan


16 MARCH (JUMAAT) time birthday aku. Ktorang just pergi karaoke. Aku rasa mcm ta ada apa2,ta ada kek,ta ada present. Aku mengharap boyfie aku belikan aku kek. Lepas habis karaoke,dorang semua nak balik. Ok la,boyfie aku hantar aku balik. Dalam kereta aku senyap jek,sb terkilan sikit,birthday aku mcm nothing. Boyfie aku pulak sibuk main mesej. Lagi la aku marah. Boyfie aku perasan yg aku mcm merajuk.
 Then dia tanya "kenapa sayang?"  aku pun jwb  "tak ada pape". Dia tau aku tengah merajuk. Sampai depan rumah aku,dia still ta berganjak sampai aku depan pintu nak masuk,member2 aku semua terkejut kan aku.. SUPRISE! Ahhh siooootttt~ Boyfie aku kena kan aku. Aku terduduk depan pintu,nak marah,nak jerit,nak menangis semua ada. HAHAHA!  Aku tak dpt gambarkan perasaan aku masa tu. Diorang memang jahat,terutama sekali boyfie aku. Rupanye dorang da awal2 plan utk birthday aku. Sampai mama aku pun terbabit. HEHE!  Tapi aku sangat2 hargai kawan2 aku.
SAYANG KORANG SGT! THANKS GUYS! :)




muka dia sama dengan muka aku masa kena suprise .. hee~ *gambar hiasan



FOR MY DEAR,SERIOUSLY..URE SO BAD.REALLY2 BAD! BUT I STILL LOVE YOU ! THANKS FOR EVERYTHING DEAR! :) <3 <3 <3















p/s : im waiting for 17 april . . . :)